#StandWithUkraine – Conferința: Autoritățile publice locale unite pentru bunăstare și pace

În data de 18 Martie 2022, a avut loc videoconferința cu tema „Autoritățile publice locale unite pentru bunăstare și pace”, organizată de Consiliul Europei – Centrul de Expertiză pentru Bună Guvernare.

     Această conferință s-a adresat primarilor, liderilor și mass-mediei din țările vecine Ucrainei care primesc cel mai mare număr de refugiați, ce fug de război: Ungaria, Moldova, Polonia, România și Republica Slovacă. Doamna Mariana Gâju a luat parte în cadrul acestei conferințe, în calitate de prim-vicepreședinte ACoR.

     Dl Oleksiy CHERNYSHOV, Ministrul Dezvoltării comunităților și teritoriilor Ucrainei, dl Vitaliy KLYCHKO, primarul orașului Kiev și alți câțiva primari ale municipalităților din Ucraina direct afectate de război au discutat despre situația actuală și despre provocările și nevoile lor imediate.

     În discursul său, dl Chernyshov a subliniat necesitatea de a fi alături de Ucraina în lupta sa pentru principiile democratice. Dna Claudia LUCIANI, director pentru Demnitate Umană, Egalitate și Guvernare din cadrul Consiliului Europei, a subliniat modul în care acest conflict demonstrează că buna guvernare democratică este mai importantă ca niciodată în Ucraina și nu numai.

     Peste 300 de persoane au luat parte în cadrul videoconferinței. Principalele mesaje transmise de cei care au luat cuvântul s-au concentrat pe numărul mare și în creștere de morți pe care războiul le provoacă în rândul civililor și în special în rândul copiilor și pe eforturile eroice ale autorităților locale de a asigura ajutor și servicii pentru cetățenii lor. Ministrul și primarii au cerut, de asemenea, omologilor lor din Europa să susțină cererea de închidere a spațiului aerian deasupra Ucrainei și de aplicare mai strictă a sancțiunilor împotriva Rusiei.

     Următoarea videoconferință va avea loc marți, 22 martie 2022, reunind primari și lideri locali din Austria, Franța, Germania, Elveția și Regatul Unit.

trimite:

Alte informații

ACoR - filiala Constanța

ACoR filiala Constanta Ⓒ 2021 - Toate drepturile rezervate