Întâlnirea Biroului Executiv al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa

Doamna Mariana GÂJU, în calitate de prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România (ACoR) și vicepreședinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR) a participat luni, 20 decembrie 2021, la întâlnirea Biroului Executiv al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa.

 

În cadrul întâlnirii au fost abordate următoarele subiecte:

  1. Adoptarea deciziilor discutate la ultima întâlnire a Biroului Executiv, organizată online în data de 26 iunie 2020;
  2. Prezentarea procesului de recrutare de către Agenție;
  3. Interviurile candidaților selectați pentru poziția de secretar general al CCRE/CEMR;
  4. Schimb de opinii între membrii Biroului Executiv.

Candidații selectați pentru funcția de secretar general și-au prezentat studiile, experiența în domeniu și prioritățile pentru viitoarea candidatură. Candidații sunt: Julie de GROOTE, Serafin PAZOS-VIDAL, Asger ANDREASEN, Jorge NUNEZ, Fabio GAMBA, Frédéric VALLIER, Patricia GRILLO, Fabrizio ROSSI.

La sfârșitul prezentării candidaților, membrii Biroului Executiv au fost rugați să selecteze 3 candidați dintre cei 8 și să se gândească ce informații suplimentare au nevoie pentru al doilea interviu.

În intervenția în cadrul întâlnirii, doamna Mariana GÂJU a informat audiența că este de acord cu propunerea de a selecta 3 persoane din cele 8 și că trebuie avută în vederea competența profesională, aptitudinile, motivația de a ocupa postul de secretar general și, un alt aspect foarte important, priceperea de a comunica cu reprezentanții instituțiilor europene.

Membrii Biroului Executiv au rugat în unanimitate organizatorii întâlnirii să le fie transmise CV-urile candidaților, pentru a le putea examina și a putea întocmi o listă scurtă de 3 candidați.

Domnul Stefano BONACCINI, președintele CCRE/CEMR a mulțumit tuturor participanților pentru prezența la întâlnire și a asigurat audiența că va vorbi cu agenția de recrutare pentru a transmite membrilor Biroului Executiv CV-urile candidaților.

trimite:

Alte informații

ACoR - filiala Constanța

ACoR filiala Constanta Ⓒ 2021 - Toate drepturile rezervate