Reuniunea structurii parteneriale pentru elaborarea Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială

Doamna Mariana Gâju, președintele filialei Județene Constanța a Asociației Comunelor din România și primarul comunei Cumpăna, în calitate de prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România, reprezentând cele 2863 comune ale României, a participat astăzi, 10 august 2021, la “Reuniunea structurii parteneriale pentru elaborarea Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială” organizată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

În cuvântul său, doamna președinte, susține axele prioritare 3 și 4 cu măsurile lor. Aceasta a prezentat realitatea zilei de azi, în care, din păcate, există comune ce au în componența lor sate în care nu există medic de familie. 

“Nu există medici de familie în cadrul unităților școlare, nu există asistenți medicali, mediatori școlari, asistenți medicali comunitari și toate acestea trebuie reglementate atât prin angajarea acestor specialiști, cât și prin formarea continuă a asistenților sociali și asigurarea serviciilor sociale permanente.

Semnalăm nevoia comunicării între Ministrul Sănătății și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru reglementarea acestor disfuncționalități.

Administrațiile Publice Locale își arată disponibilitatea de a pune la dispoziția Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, terenuri pe care să se construiască centrele de zi și de sprijin pentru menținerea copiilor în familie.”

 

Doamna prim-vicepreședinte ACoR, Mariana Gâju, se adresează însă în special domnului ministru Ghinea, solicitând a cuprinde în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a unor măsuri care să finanțeze realizarea infrastructurii mari (apă, canalizare, gaze, drumuri), care să ducă la condiții decente de trai pentru cetățenii comunelor României, dar și în cadrul tuturor instituțiilor sociale.

trimite:

Alte informații

ACoR - filiala Constanța

ACoR filiala Constanta Ⓒ 2021 - Toate drepturile rezervate