A doua videoconferință din cadrul programului Promotorii Voluntariatului în România

Astăzi, 12 mai 2021, în Săptămâna dedicată Voluntariatului (10-16 mai 2021) a avut loc cea de-a doua videoconferință din cadrul Programului Promotorii Voluntariatului în România – 2021.

La invitația Secretariatului General al Guvernului României, Asociația Comunelor din România (ACoR) a fost reprezentată de către dl. Emil Drăghici – președintele ACoR , dna. Mariana Gâju – prim-vicepreședinte ACoR și primarul comunei Cumpăna, dl. Valentin Dumitru Ioan Ivan – ofițer de presă ACOR și de către dna. Cosmina Pandele – primarul comunei Bercești, jud. Prahova.

Doamna Mariana GÂJU, prim-vicepreședinte ACoR și primarul comunei Cumpăna a evidențiat importanța voluntariatului în mediul rural și nu numai, încurajând promovarea continua a voluntariatului în toate domeniile de activitate.  În acest scop încurajează încheierea unor acorduri de parteneriat între administrațiile publice locale și Promotorii Voluntariatului: „Parteneriatele dintre ONG-urile din domeniul voluntariatului și UAT-urile în toate domeniile de activitate: educație, sănătate, asistență socială, protecția mediului, etc. au o reală importanță.”

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de voluntariat în Romania în cadrul evenimentului au fost invitate entități care au ca activitate de bază voluntariatul și care au dezbătute diverse teme de interes.

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social BUCOVINA – INSTITUTUL BUCOVINA a prezentat „Reglementările, cerințele, procedurile privind activitatea de voluntariat în cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Asociația de Consultanță și Consiliere Economico – Socială (A.C.C.E.S. Oltenia) a prezentat motode de „Dezvoltare de parteneriate cadru între autoritățile/instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale (importanța reglementărilor privind voluntariatul în cadrul autorităților și instituțiilor publice: limite, cerințe, timp alocat, oportunități de dezvoltare personală și profesională pentru voluntari).

Asociația Centrul Român pentru Comunicare Filiala Gorj a vorbit despre „Rolul sectorului neguvernamental în colaborarea cu autoritățile și instituțiile publice: provocări și perspective”, „Importanța și rolul sprijinului financiar pentru ONG-uri care desfășoară activități de și pentru tineret„ și „Importanța consultării mediului asociativ în privința planului teritorial pentru tranziție justă.”

”Voluntariatul reprezintă un sprijin permanent în activitățile desfășurate la nivelul administrațiilor publice locale și mulțumim tuturor factorilor implicați în buna organizare a acestei conferințe. La mulți ani voluntarilor și voluntariatului!”, a adăugat doamna Mariana GÂJU, prim-vicepreședinte ACoR și primarul comunei Cumpăna.

trimite:

Alte informații

ACoR - filiala Constanța

ACoR filiala Constanta Ⓒ 2021 - Toate drepturile rezervate