Întâlnire de lucru la Guvernul României pentru stabilirea unor aspecte menite să susțină ritmul campaniei de vaccinare

Astăzi, 26 aprilie 2021, Guvernul României a organizat la Palatul Victoria o întâlnire de lucru în care au fost abordate aspecte menite să susțină ritmul campaniei de vaccinare, aceasta fiind un prilej pentru manifestarea efortului comun necesar relansării economice și revenirii în cel mai scurt timp la normalitate.
La ședință au luat parte printre reprezentanți ai comunităților locale și doamna Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, prim-vicepreședintele ACoR și președintele Filialei Județene Constanța a ACoR., alături de dl. Florin Cîțu, Prim-Ministrul României, dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV,  dna. Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății și dr. Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Scopul acestei întâlniri de lucru a fost identificarea unor soluții pentru continuarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Intervenția doamnei primar a vizat susținerea funcționarii punctelor mobile de vaccinare în fiecare comună, precum și îmbunătățirea comunicării între prefecturi, consilii județene și autorități locale. De asemenea, aceasta a evidențiat faptul că serviciile publice de asistență socială pot veni în sprijinul campaniei de vaccinare prin înscrierea populației în platforma de vaccinare.
Nu în ultimul rând, doamna primar a atras atenția asupra nevoii de a avea medici de familie în fiecare comună din țară, precum și de a crea centre de permanență medicală pentru a veni în sprijinul populației din mediul rural.
Premierul Florin Cîţu a subliniat necesitatea accelerării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni șansa la imunizare împotriva virusului și pentru revenirea treptată la o viață normală, în acest sens având în plan diversificarea metodelor de programare și posibilităților de vaccinare.

trimite:

Alte informații

ACoR - filiala Constanța

ACoR filiala Constanta Ⓒ 2021 - Toate drepturile rezervate