Întâlniri Europene din Transilvania

În perioada 26–28 martie 2021, Ambasada Franţei în România și Institutul Francez din România a organizat cea de-a zecea ediție a „Întâlnirilor Europene din Transilvania” pe tema limitării utilizării plasticului. 

Sub titlul #REplasticHack: REduce-REuse-Recycle, Întâlnirile Europene din Transilvania au luat anul acesta forma unui hackathon online, concurs de idei ce îmbină digitalul și căutarea de soluții inovatoare pentru a încuraja dezvoltarea de noi strategii și politici publice de reducere a utilizării plasticului. Evenimentul a reunit online participanți, împărțiți în echipe multidisciplinare, care au avut 36 de ore la dispoziție pentru a crea un proiect, urmând îndrumările celor 20 de mentori francezi și români, experți în dezvoltare teritorială și în economie circulară. 

Alături de Ambasadoarea Franței, Doamna Laurence Auer, la deschiderea evenimentului au participat dl Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dl István Jakab, Șeful interimar al Reprezentanței Comisiei Europene în România și dl Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca.

Doamna Mariana Gâju, în calitate de prim-vicepreședinte al ACoR și președintele Filialei Județene Constanța a ACoR a fost invitată a acestui eveniment luând parte la lucrările conferinței de deschidere a celei de-a zecea ediții a „Întâlnirilor europene din Transilvania” din data de 26 martie 2021.

Detalii eveniment aici.

trimite:

Alte informații

ACoR - filiala Constanța

ACoR filiala Constanta Ⓒ 2021 - Toate drepturile rezervate